Over ons

Food4You is een jong, enthousiast en creatief familiebedrijf, gestart begin 2015. Lekker, gezellig en zorgenloos tafelen is wat wij onze klanten willen bieden.

 

Het keukenteam van Food 4 You bestaat uit het dynamische duo Franky en Tijl. Beide koks zijn onderlegd in de klassieke Franse keuken en liepen school in het 'Instituut voor Voeding Ter Groene Poorte' te Brugge. Met hun frisse kijk op het hedendaags koken brengen zij u een eigenwijze variatie aan stijlen en producten.

 

 

 

Franky De Rijcke

Studeerde af in 2010 en genoot gedurende zijn opleiding van meerdere succesvolle stages, waaronder Salons Saint Germain te Diksmuide en Soleil d'Or in het mooie Joinville. In zijn laatste jaar liep hij stage in restaurant 'Volta' te Gent, dat onder leiding van Olly Ceulenaere een vliegende start nam. Bij het beëindigen van zijn opleiding, werd hij daar vastbenoemde chef aan de garde manger.

De zin in ondernemen en de passie voor voeding namen na enkele jaren de bovenhand en bracht een succesvolle samenwerking tot stand met chef Tijl Verschueren.

 

Tijl Verschueren

Studeerde af in het jaar 2002 en genoot nog een specialisatiejaar 'banket - bakker - patisserie' tot 2003. Hij liep onder andere stages in de gerenommeerde tweesterren-restaurants 'Au Vigneron' bij Dhr Dhauwe te Oostende en 'Hof ter Eycken' bij Dhr Vanheule te Ninove. Hij deed ook buitenlandse stageplaatsen aan. 'Posthotel' te Arosa, Zwitserland, 'patisserie De Baere' te Londen, Verenigd Koninkrijk en 'Nikki Beach' te Saint-Tropez, Frankrijk.

Na de schoolse opleiding was de zin naar kennis nog niet voldaan en ging hij twee jaar in de leer bij dhr Roger Souvereyns, u wel bekend van het Michelinsterwinnende 'Scholteshof' te Steenvoorde.

Tijl ervaart zijn kennis in de horeca als 'nooit af' en tracht de daaropvolgende jaren zijn 'knowhow' uit te breiden door meerdere uitdagingen aan te gaan. Zo werkte hij enkele jaren als banketchef in 'Serwir Hotel' te Sint-Niklaas, vervolgde zijn carrière als chef te 'Kasteel van zwijnaarde' en werd daarna Chef in het 'International Club of Flanders' te Gent.

De passie voor het koken gaat diep en zet Tijl aan tot het oprichten van een eigen zaak, samen met Franky De Rijcke.